Preaload Image
Back

ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Дан планете Земље биће обележен 22. априла 2024. године у просторијама Одсека за технолошко уметничке студије са почетком програма у 10.00 часова. 
Овогодишњи назив нашег традиционалног догађаја је ,,Чистији ваздух за бољу будућност”, а приређен у сарадњи са Одељењем за заштиту животне средине градске управе Града Лесковца и у извођењу Сектора за ванредне ситуације Лесковца кроз показне вежбе и радионице средњих школа из Лесковца и Одсека Академије струковних студија Јужне Србије уз учешће привредних субјеката и пријатеља нашег Одсека.

Позивамо Вас на наш традиционални догађај поводом Дана планете Земље који ће се на нашем Одсеку одржати 24. априла са почетком у 10.00 часова.
После уводне речи руководиоца Одсека др Емилије Ђикић Јовановић присутнима ће се обратити представници наших дугогодишњих сарадника из Одељења за заштиту животне средине градске управе Града Лесковца и из Србија шуме, а потом и гости и пријатељи нашег Одсека из привредног сектора лесковачког краја.
У дворишту и просторијама Одсека присутни ће имати прилику да се упознају са личним заштитиним средствима Сектора за ванредне ситуације, а предвиђена је и показна вежба гашења пожара од стране припадника Сектора.
Традиционално, гости-учесници су ученици средњих школа из Лесковца који ће се представити са својим радовима, а одржаће се и радионице наших сарадника са Одсека Висока школа за васпитаче из Бујановца, студената студијског програма Модни дизајн Одсека за технолошко уметничке студије и презентовати професионални уређаји из области заштите животне средине. 
Са поносом истичемо наше учешће у пројекту ,,Заједно за чистији ваздух“ у оквиру кога је предвиђена подела пригодних поклона гостима, а сарадња са локалним градским институцијама биће крунисана традиционалном садњом младица бора.