Preaload Image
Back

Културна и модна манифестација„Milena stil“ у организацији АССЈС у Центру за стручно усавршавање у образовању Лесковац

Академија струковних студија Јужна Србија је 31. маја у Центру за стручно усавршавање у образовању Лесковац, организовала културну и модну манифестацију „Milena stil“, у сардањи са удружењем „Dante Alighieri“ из Врања и са Италијанским институтом за културу у Београду, а у част стваралаштва италијанско-српске уметнице Милене Павловић Барили.
Манифестација је имала вишеструки значај: од афирмације језика, културе, традиције два народа, заједничког рада деце и младих у циљу развоја креативности и сарадљивости, до презентовања свестраности у раду свих одсека Академије и плодотворне сарадње са институцијама културе.

Манифестацију је отворио председник АССЈС Предраг Стаменковић, напомињући да она представља промоцију креативности, иновативности и заједништва. У томе га је подржао господин Гајтано Палоли, руководиоц центра „Данте Алигиери“ у Врању. 
Свечаност је настављена уз пригодан рецитал на италијанском језику,  у изведби студената са Одсека Висока школа за васпитаче Бујановац. У наставку програма приказан је и кратак документарни филм о животу Милене Павловић Барили, након чега су се својим моделима представили студенти Модног и Дигиталног дизајна са нашег одсека, али и ученици Школе за текстил и дизајн из Лесковца и ученици Техничке школе ,,15. мај” из Прокупља. 
Догађај је заокружен дегустацијом италијанских специјалитета које су припремили студенти Одсека Висока пословна школа из Лесковца.

МОДНА РЕВИЈА

ОДСЕК ЗА ТЕХНОЛОШКО УМЕТНИЧКЕ СТУДИЈЕ ЛЕСКОВАЦ

Дизајнер – Даница Крстић
Модел – Ана Ђорђевић

Дизајнер – Исидора Нешић
Модел – Јована Ђорђевић

Дизајнер – Александра Ивић
Модел – Ања Спасић

Дизајнер – Наташа Благојевић
Модел – Емилија

Дизајнер – Анастасија Стојилковић
Модел – Нађа Јовановић

Дизајнер – Милица Крстић
Модел – Наталија Крстић

Дизајнер – Милица Крстић
Модел – Ана Ђорђевић

Дизајнер и модел – Јована Стојановић

Дизајнер – Наташа Благојевић
Модел – Мила Коматиновић

Дизајнер – Анита Никодијевић
Модел – Ања Спасић

Дизајнер – Анита Никодијевић
Модел – Наталија Крстић

Дизајнер – Ивана Александров
Модел – Мила Коматиновић

ТЕХНИЧКА ШКОЛА ,,15. МАЈ” ПРОКУПЉЕ

ШКОЛА ЗА ТЕКСТИЛ И ДИЗАЈН ЛЕСКОВАЦ