Preaload Image
Back

ОТВОРЕНИ СТРИП АТЕЉЕ

У петак, 03.02.2023. године на Академији струковних студија Јужна Србија, на Одсеку за технолошко уметничке студије, одржан је „Отворени стрип-атеље”, у коме су стрип-цртачи из Румуније, Бугарске, Босне и Херцеговине и Србије демонстрирали свој процес рада окупљеним студентима са Одсека, као и ученицима Средње школе за текстил и дизајн из Лесковца.
Присутни су могли да виде цртачке и сликарске технике познатих имена балканског стрипа попут Јонута Попескуа из Румуније, Аљоше Томића из Босне и Херцеговине, Александра Вачкова из Бугарске, Драгана Стокића Рајачког, Косте Миловановића, Тиберија Беке, Дејана Седлана, Срђана Тодоровића и других из Србије.

Скупу се обратио и Марко Стојановић, стрип сценариста и предавач у лесковачкој школи стрипа „Никола Митровић Кокан” и позвао присутне да посете интернационалну  изложбу „Can for Balkans”, која је пре Лесковца била постављена у Регионалном музеју у Брашову у Румунији, Националном историјском музеју у Тирани у Албанији и Музеју стрипа у Бриселу у Белгији.