Preaload Image
Back

Учешће у НОЋИ ИСТРАЖИВАЧА

У Недељи истраживача у Лесковцу која је била у организацији Центра за стручно усавршавање  у образовању Лесковац, од 26. до 30. септембра 2022. године, учешће је узела и Академија струковних студија Јужна Србија кроз анагажовање наставника Одсека за технолошко уметничке студије Лесковац са студијског програма Модни дизајн – мр Марија Петковић, МА Милена Савић и мр Драгана Фрфулановић.
Свој одговор на спој науке и уметности, што је била тема овогодишњих активности, дали су наставници кроз две активности. На округлом столу под увек актуелном темом „Жене у науци и уметности“ учествовала је професор струковних студија мр Марија Петковић са др Александром Цветановић, одржаним у просторијама Центра 29. септембра. 
Друга активност је била радионица у Ноћи истраживача 30. септембра 2022. године на коју су поменути наставници дали адекватан одговор на задату тему „Улице под светлом науке“ представљајући заинтересованим грађанима – сликање светлом (lightpainting). Пристутан број публике, који су хтели да се упознају и испробају ову несвакидашњу технику уметничког стварања, показао је  креативност и спремност наставника Одсека у прихватању техничких иновација.