Preaload Image
Back

ERASMUS + ИСКУСТВА СТУДЕНАТА

Учесници ЕРАСМУС + мобилности студената Одсека за технолошко уметничке студије поделили су своја искуства из Загреба и Марибора са колегама и професорима на догађају који је одржан 23.11.2023. године на нашем одсеку.
Након уводне речи професора Драгана Стојановића о значају мобилности студената, професор Ђорђе Милтеновић упознао је присутне са начином конкурисања, као и са оствареним резултатима како на пољу мобилности студената, тако и на пољу мобиности запослених.
Студенти који су учествовали у програму мобилности поделили су своја искуства и истакли да је мобилност не само прилика да се прошире стара и стекну нова знања, већ и прилика за стицање нових познанстава, упознавање нових градова и култура.

ИВАНА АЛЕКСАНДРОВ, ТЕКСТИЛНО ИНЖЕЊЕРСТВО, ОСНОВНЕ СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ
Стручна пракса КОЛЕКЦИЈА ЖЕНСКЕ БЛУЗЕ – ОД ИДЕЈЕ ДО РЕАЛИЗАЦИЈЕ – изведена у оквиру мобилност студента  на Текстилно технолошком факултету у Загребу. 
Представила је присутнима своје моделе – ПРИМЕНА ОРИГАМИ ТЕХНИКЕ У МОДЕЛОВАЊУ ОДЕЋЕ, који су настали као инспирација посете јапанске делегације факултету на коме је боравила за време  мобилности.

ШЕЈЛА ПЛОЈОВИЋ, ТЕКСТИЛНО ИНЖЕЊЕРСТВО, МАСТЕР СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ
Учесник мобилности студената у Загребу и Марибору.
Са присутнима је поделила искускуства из лабораторије где је радила на ИСПИТИВАЊУ ПОЛИЕТИЛЕН ТЕРАФТАЛАТА (вештачко старење под утицајем светлости, кише, УВ зрачења, влажности).

ПРЕДРАГ АЛЕКСИЋ, ТЕКСТИЛНА ХЕМИЈА И ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ОСНОВНЕ СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ
Учесник мобилности студената у Загребу.
Поделио је искуство са учешћа  на Технологијади у Трогиру, где је учествовао као члан кошаркашке екипе факултета из Загреба.
За време мобилности бавио се испитивањем избељивања памука на еколошки начин. Резултати овог рада представљени су на XV симпозијуму на Технолошком факултету.

СТЕФАН АНТИЋ, БЕЗБЕДНОСТ РАДНЕ И ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ОСНОВНЕ СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ
Учесник мобилности студената у Загребу.
Поделио је искуство у раду на интервенцијској одећи намењеној ватрогасцима ( структурни пожари отвореног типа и рефлектирајући пожари).