Preaload Image
Back

Водич за упис студената у школској 2022-2023 години

Промо информатор Одсека за технолошко уметничке струковне студије пружа основне информације о раду Одсека, његовим активностима и оганизацији наставе. Својим богатим садржајем пружа помоћ будућим студентима у одабиру жељеног студијског програма, како на основним, тако и на мастер струковним студијама.  

РЕЧ РУКОВОДИОЦА

Одсек за технолошко уметничке студије у Лесковцу, Академије струковних студија Јужна Србија у Лесковцу је прва високошколска установа у југоисточној Србији. Основана је 1959. године као  Виша техничка текстилна школа. Као самостална државна институција обавља наставно-образовну и истраживачку делатност утемељену на традицији дугој више од 60 година рада. Резултати које је Одсек постигао у досадашњем раду су импресивни и огледају се у броју дипломираних студената и у континуираном усавршавању наставних планова и програма. Дипломирани студенти су стручњаци који су допринели снажном развоју текстилне индустрије Лесковца, Србије и окружења, а град Лесковац је дуги низ година био најпознатији текстилни центар у овом делу Европе.
Врата Одсека за технолошко уметничке студије у Лесковцу отворена су  за стицање савремених знања из технолошко – техничке области и области модног дизајна.  Уз наше знање и искуство и  ваш труд и жељу за знањем и усавршавањем на основним и мастер струковним студијама, добићемо сигурну заједничку будућност јер ми желимо да наши дипломци буду свуда препознатљиви и тражени, као што се већ и сада препознају.

  Др Емилија Ђикић,
 Руководилац Одсека

Информатор о упису студената у школској 2022/23.ПДФ
Конкурс за упис студената у школској 2022/23.пдф